Brevet de turism

Nr. 7831

detalii...

S. C. Posada S.A. are numarul de inregistrare 19802 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Protectia consumatorilor ANPC
www.anpc.gov.ro

Agenţie membra:

membru fptr

Vatra Dornei

Situare geografica: Supranumita si “Perla Bucovinei” statiunea Vatra Dornei este situata la o altitudine de 802 m în Depresiunea Dornelor, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna, la 112 km distanta de Suceava si 89 km de Bistrita Nasaud. Zona are un climat temperat continental de nuanta alpina, cu o temperatura medie anuala de 4,6 grade Celsius.

Regiunea Dornelor este ferita de vânturi fiind strajuita de muntii Carpati care ocrotesc zona. Precipitatiile bogate si relieful sub forma de terase au favorizat dezvoltarea unei întinse pânze freatice, care iese la lumina sub forma de izvoare cu apa minerala. Se poate spune ca aici ne aflam într-o adevarata împaratie a apelor minerale, exploatate si industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei si Floreni. 
Vatra Dornei este cunoscuta ca o statiune pentru toate vârstele, adresându-se atât persoanelor care doresc sa-si fortifice organismul prin ascensiunile montane sau prin sporturile de iarna, sau care doresc sa se odihneasca într-un bioclimat tonic stimulent cu influenta benefica asupra sistemului nervos.

Factori naturali de cura: Pentru refacerea sanatatii Vatra Dornei ofera factori naturali de cura cum sunt: 
-izvoarele cu apa minerala carbogazoase, atermale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase
-mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de CO2
-namolul de turba din zona Poiana Stampei. 

AFECTIUNI:
Profilaxie: persoane sanatoase si aparent sanatoase cu factori predispozanti spre îmbolnavire, persoane cu surmenaj fizic si intelectual, cu fond nervos hiperactiv, cu sedentarism, noxe, etc.

Afectiuni ale aparatului cardiovascular: boala cardiaca ischemica si infarctul miocardic sechelar necomplicat, boli vasculare simple, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, boli ale arterelor periferice si ale venelor. 
Afectiuni ale aparatelor locomotorii: artroze si spondiloze, reumatism inflamator stabilizat, reumatism ab-articular, afectiuni post traumatice, post protezare, afectiuni neurologice (pareze, paralizii, nevrite, nevralgii, etc.), hernie de disc si lombosciatica secundara. 
Afectiuni asociate: boli ale aparatului respirator (bronsite cronice, astm bronsic, boli profesionale), ale aparatului digestiv, boli ginecologice (sterilitate si afectiuni inflamatorii), nevroze, anemii, diabet si obezitate. 
Aceste afectiuni beneficiaza de cura externa si în principal sub forma de bai carbogazoase, bai de plante medicinale, dusuri la care se adauga termoterapia (împachetari cu namol si parafina), electroterapia si fototerapia, pulmoterapia (aerosoli cu apa sulfuroasa si medicamente). Un capitol important îl reprezinta kinetoterapia la sala sau bazinul kineto, masajul, cura de teren, mofetele. 
În functie de afectiunile prezente, acesti factori de tratament naturali si artificiali se combina de catre personalul medical sub forma unui plan de cura la care se adauga dietoterapia, reflexoterapia si altele.

AGREMENT - Din statiune telescaunul urca pe o distanta de 3 km pâna în vârful Dealului Negru la 1300 m altitudine. La coborâre privelistea este impresionanta. 
Vatra Dornei este în primul rând, însa, orasul sporturilor albe. Pârtiile de schi si sanie, pentru concursuri si agrement primesc în fiecare an mii de turisti din tara, dar si de peste hotare, amatori dar si sportivi de performanta. 
Pârtiile de schi sunt prevazute cu instalatii de transport pe cablu. 
De mare interes au devenit coborârile cu snow – mobilul.
O parte a vacantei sau concediului dumneavoastra la Vatra Dornei, o puteti consacra turismului religios si cunoasterii traditiilor populare din zona.

Paintball- teren amenajat in apropierea telescaunului, locatia Izvor Bizom
Anual, cu prilejul sarbatorilor de iarna, la Vatra Dornei, dar si în localitatile din preajma se organizeaza Festivaluri Folclorice, spectacole în aer liber care atrag multi spectatori. 
Un moment aparte pentru oaspetii asezarii îl constituie în luna februarie Serbarile Zapezii un corolar al bunei dispozitii, având ca ingrediente muzica, dansul, sportul, imaginatia si desigur, zapada.

Adresa: Comuna Dorna Arini, Loc: Gheorghiteni, nr:108, Jud: Suceva.
Localizare: In Dorna Arini, la 5 km de Vatra Dornei, pe drumul ce duce spre masivul Rarau-rezervatie naturala, intr un decor mirific de brazi si arini, unde raul Bistrita, se unduieste generos, te asteapta BAZA DE ODIHNA SI TRATAMENT RECUPERATOR "PROCOPIE SI ELISABETA". Complexul este situat langa Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului si ofera conditii optime pentru odihna si relaxare, tratament si recuperare, precum si pentru evenimente.

Descriere

Dotari generale: cu o capacitate de 60 locuri, dispuse în camere twin, single si matrimoniale, sala de conferinta cu o capacitate de 15 persoane, dotata cu echpament modern: ecran de proiectie, videoproiector, internet wirless, flipchart si consumabile, restaurant omologat *** cu o capacitate de 90 locuri, decorat cu elemente clasice si dotari moderne, baza de tratament

Dotari camere: Camerele sunt spatioase si combina mobilierul clasic si elegant cu facilitatile moderne: acces la internet-wirless, cablu TV, LCD, frigider - minibar, telefon, baie cu cada sau dus, încalzire centrala, lift pentru deplasarea facila la etajele superioare, inclusiv baza de tratament.

Servicii masa: toate mesele se servesc in sistem bufet.

Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti): copii cu varsta cuprinsa intre 0-5,99 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si masa (fara pat suplimentar); copii cu varsta cuprinsa intre 6-13,99 ani beneficiaza de cazare gratuita fara pat suplimentar dar achita mesele (md - 8 lei, dp - 20 lei, pc - 32 lei - la toate se adauga comisionul agentiei) iar pentru pat suplimentar se achita 39 lei/zi/persoana; copii peste 14 ani achita obligatoriu cazare si masa - pentru pat pliant 44 lei/zi/persoana si pentru masa se achita astfel: md - 10 lei, dp - 25 lei, pc - 40 lei - la toate se adauga comisionul agentiei.

Baza de tratament si relaxare: Procedurile si tehnicile specifice la care se adauga factorul natural de cura – climatul subalpin cu aeronizare negativa, se adreseaza afectiunilor din: reumatologie, recuperare fizica, medicina sportiva, dermatologie, boli metabolice si de nutritie, neurologie etc.
Proceduri de înalta clasa : hidroterapie în ozon si diatermia, dar si clasicele bai de plante naturale, bai galvanice, împachetari cu namol de Techirghiol, electroterapie, masaje terapeutice si de relaxare, sauna uscata si umeda, toate se completeaza cu terapia prin credinta.

Posibilitati de agrement: Compexul Dorna Arini este o locatie linistita, împrejurimile oferindu-va o priveliste placuta, relaxanta.Aerul curat, cu miros puternic de rasina de brad datorita padurilor din apropiere, va va încarca de energie si voie buna.Pentru petrecerea timpului liber va propunem:

În locatie: tratament si proceduri de relaxare, proiectie filme, sala de jocuri (sah, table, rummy, tenis de masa), cina bucovineana, aniversari.

În afara locatiei: drumetii, un bun prilej de relaxare activa, de cunoastere a zonei si observare a naturii; plimbari cu telescaunul din Vatra Dornei, traseu de 3,2 Km, diferenta de nivel 400 m, privelistea este încântatoare; 3 pârtii de schi în Vatra Dornei, dotate cu instalatii de transport pe cablu, cea mai noua fiind prevazuta si cu nocturna si tunuri pentru zapada artificiala; river rafting, plimbare cu barca pe Bistrita, închiriere biciclete, tiroliana, echitatie, plimbari cu sania trasa de cai; excursii la Manastirile din Bucovina, Moldova si Maramures.

Turistii sosisti la tratament trebuie sa se prezinte la medicul din hotel cu dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si bilet de trimitere pentru serviciile clinice/ bilet de internare utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.In caz contrar vor achita la receptie diferenta valorii serviciilor medicale.

Tarifele sunt valabile pentru minim 6 nopti la cazare +masa+tratament.Descriere


Despre Hotel Carol 3*

Localizare: la aproximativ 50 m de baza de tratament a complexului Calimani-Bradul
Dotari camere: TV, telefon, internet, aparat pentru purificarea aerului, minibar.
Dotari generale: 3 camere duble, 10 garsoniere, 3 apartamente cu un dormitor, 1 apartament cu doua dormitoare, restaurant cu o capacitate de 100 locuri, terasa, tratament balnear In apropierea hotelului (50m distanta).


Adresa : Str. Dornelor, Nr. 10, Vatra Dornei,  Suceava, 725700
Localizare: Hotelul Silva este situat in centrul orasului, vizavi de Gara Vatra Dornei Bai.

Descriere

Dotari generale: 42 locuri de cazare in 2 apartamente si 18 camere duble. Internet Wireless; Frigider la receptie;  Parcare cu paza; Restaurant clasic cu 70 locuri, Sala protocol cu 30 locuri, Sauna, Sala Sport.

Dotari camere: Telefon international;  TV cu cablu;

Servicii masa: masa se serveste sub forma de fisa cont.

Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti): copil cu varsta cuprinsa intre 0-11,99 ani beneficiaza de gratuitate 100% la cazare fara pat suplimentar asigurat iar mesele se achita integral;copiii cu varsta incepand de la 12 ani achita 70% din cazare (cu pat suplimentar asigurat) si mesele integral .

Factori naturali: ape minerale (carbogazoase, hipotone, atermale, bicarbonatate sodice, calcice si magneziene, feruginoase), mofete naturale.

Trasee turistice:

Manastirile din Moldova

ITINERAR: Vatra Dornei - Brosteni - Poiana Teiului - Manastirea Neamt - Cetatea Neamt - Targu Neamt - Humulesti - Manastirea Agapia - Manastirea Varatec - Piatra Neamt - Bicaz - Vatra Dornei

Manastirile din Bucovina

ITINERAR: Vatra Dornei - Sadova - Manastirea Moldovita - Manastirea Sucevita - Marginea - Manastirea Putna - Radauti - Suceava - Gura Humorului - Manastirea Voronet - Campulung Moldovenesc - Vatra Dornei

Manastirile din Maramures

ITINERAR: Vatra Dornei - Pasul Prislop (1416m) - Borsa - Moisei - Viseu - Sighetu Marmatiei - Sapanta - Vadu Izei - Barsana - Rozavlea - Bogdan Voda - Sacel - Vatra Dornei

Despre

Localizare: langa parcul statiunii si foarte aproape de partia de schi.

Dotari camere: toate camerele sunt renovate, mobilier nou, televizor, telefon, baie proprie.

Dotari generale: 312 locuri de cazare, lifturi, restaurantul dispune de 380-400 de locuri, seif la receptie, sala de conferinte cu o capacitate de 120 de locuri, acces direct spre baza de tratament si agrement (piscina, sauna, sala de fitness, solar, masaj).

Animale de companie: este permis accesul, achita 20% din valoarea camerei, obligatoriu sa prezinte carnetul de sanatate al animalului.


Descriere


Despre Hotel Dorna 3*

Localizare: situat la baza Partiei Parc - Vatra Dornei - Suceava.
Dotari camere: pat matrimonial, televizor, internet, telefon, seif si minibar.
Dotari generale: 1 suita, 9 apartamente 4*, 19 camere 4* si 10 camere 3*, 1 sala de conferinta, restaurant cu o capacitate de 140 locuri, SPA (piscina interioara Incalzita, sauna umeda, sauna uscata, sala de fitness, solar si masaj)


Hoteluri partenere

  • Cabana Cumpana Cabana Cumpana
  • Cabana Capra Cabana Capra
  • Hotel Posada Vidraru Hotel Posada Vidraru
  • Hotel Posada Curtea de Arges Hotel Posada Curtea de Arges
  •  Hotel Star Pitesti Hotel Star Pitesti
  • Hotel Escalade Poiana Brasov Hotel Escalade

Companii aeriene partenere

Rezervari bilete avion Air Berlin Rezervari bilete avion Air France Rezervari bilete avion Alitalia Rezervari bilete avion Austrian Rezervari bilete avion British Airways Rezervari bilete avion Czech Airlines Rezervari bilete avion Fly Dubai Rezervari bilete avion KLM Rezervari bilete avion Blue Air Rezervari bilete avion LOT Polish Airlines Rezervari bilete avion Lufthansa Rezervari bilete avion Olympic Rezervari bilete avion Swiss Rezervari bilete avion TAP Portugal Rezervari bilete avion Tarom Rezervari bilete avion Turkish Airlines Rezervari bilete avion Wizz Air

Agenţia Turism Posada Curtea de Argeş

Adresa: B-dul Basarabilor, Nr. 27-29, Curtea de Argeş, Jud. Argeş, C.P. 115300, Romania

© 2017 Agenţia Turism Posada Curtea de Argeş. All Rights Reserved. Developed by DECSmedia

Search