Brevet de turism

Nr. 7831

detalii...

S. C. Posada S.A. are numarul de inregistrare 19802 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Protectia consumatorilor ANPC
www.anpc.gov.ro

Agenţie membra:

membru fptr

Praid

Praid - Localitatea este aşezată pe valea Târnavei Mici, la poalele Munţilor Gurghiului, în depresiunea Praid la 525 m altitudine (masivul de sare atinge 580 m înălţime).

Baza de tratament din Salina Praid se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. Pe o distanţă de 1250 m, de la intrare până la baza de tratament, transportul persoanelor se face cu autobusele. Sălile din subteran sunt dotate cu: sistem de iluminat, galerie de artă în sare (sculpturi, picturi), terenuri de joacă pentru copii, capela ecumenică, un muzeu al mineritului, expoziţie fotografică, mese de ping-pong, toate acestea având menirea de a oferi recreere pentru pacienţii care conform recomandării medicale trebuie să petreacă aici patru ore zilnic. Bufetul din salina vine în întămpinarea vizitatorilor, asigurându-le în orice moment un ceai din plante medicinale sau o cafea fierbinte, alături de o gustare întotdeauna binevenită.

Tratamentul de speleoterapie şi climatoterapie cuprinde practic inhalarea aerului din mina, fiind foarte util in cazul bolilor căilor respiratorii (boli astmatice, bronsitice si alergice). În timpul petrecut în subteran se recomandă şi gimnastică condusă de un cadru specializat, plimbări şi dozarea efortului fizic.

Factori naturali de cura: Climat stimulativ, puternic ozonat, salina de adancime cu microclimat specific.

Indicaţii terapeutice:
• astm bronşic (extrinsec, intrinsec, mixt);
• bronşită cronică
• sinuzită cronică
• Emfizem pulmonar obstructiv
• silicoză
• bronşiectazii (fără hemoptizie)
• angine
• faringite
• traheobronşite
• pneumonii

Tipuri de proceduri: 16-18 zile de procedura in salina, cate 4- 5 ore pe zi,anual sau din doi in doi ani in functie de gravitatea boli.

Contraindicaţii:
• Tuberculoza pulmonară
• Micoze pulmonare
• Cancer pulmonar
• Cardiopatie ischemică decompensată
• Infarct miocardic recent
• Afecţiuni neurologice care include piererea stării de conştienţă cum ar fi epilepsia
• Claustrofobii
• Sarcină

Amplasament geografic: Statiunea este situata in partea centrala a Romaniei pe valea Raului Tarnava Mica, in depresiunea Praid Sovata, in partea de sud vest a Muntilor Gurghiu la o de 500 m, la 10 km de statiunea Sovata.

Clima: Praid are un climat specific de adăpost, verile sunt răcoroase, iernile reci.Fiind situată într-o depresiune nu sunt vânturi puternice.

Acces:
Rutier: DN13 Odorheiul Secuiesc-Tg. Mures, 6 km distanta de Sovata, 36 km distanta de Odorheiul Secuiesc, 75 km distanta de Tg. Mures.
Feroviar: Gara Praid ( ruta Medias - Praid).
Aerian: Aeroportul International Tg. Mures.

Pensiunea REISZ 3* se afla in apropierea centrului localitatii, dar pe o strada laterala linistita, inconjurata de un peisaj spectaculos, la apr. 800 m de Salina Praid si 1000 m de strandul sarat.

Adresa: Str. Principala, Nr. 211, Praid, Harghita.

Descriere

Dotari generale: Dispune de o capacitate de 13 locuri in 4 camere, 1 apartament, structurate pe 3 nivele: parter, etaj si mansarda. Parterul are acces separat si dispune de 2 camere (1 camera cu 2 locuri, 1 camera cu 3 locuri), fiecare cu baie proprie (grup sanitar si cada), deservite de o kitchineta si un mic living cu masa pentru 6 persoane. Etajul dispune de asemenea de 2 camere (1 camera cu 2 locuri, 1 camera cu 3 locuri), cu baie proprie fiecare (grup sanitar si dus), dar cu acces separat fiecare, pe scara exterioara. Apartamentul se gaseste la mansarda, tot cu acces separat pe scara exterioara si este compus din 2 camere care comunica intre ele (1 camera cu 2 locuri, 1 camera pt. 1 persoana) si 1 baie proprie cu dus si grup sanitar.

Dotari camere: Toate camerele sunt echipate cu cablu TV, incalzirea si apa calda se asigura prin centrala proprie.

Servicii masa: se acorda in restaurantul ''Casa Telegdy'' in sistem fisa cont, la solicitare.

Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti): pana la varsta de 4,99 ani cazarea este gratuita. Copiii cu varsta 5 - 9.99 ani copiii beneficiaza de reducere de 50 %.


Alte facilitati: In fata curtii se asigura parcare pentru 2 – 3 autoturisme. Curtea este amenajata cu foisor spatios, gratar, loc de joaca pentru copii.

Tratament (salina) se accepta pentru minim 6 nopti de cazare.


Pensiunea Princess 3* este cea mai noua pensiune din Praid, construita în anul 2008, este situat în centrul comunei.
Adresa: str. Principala Nr. 1085, 537240 Praid,jud. Harghita, România
Localizare: este situata în centrul comunei.

DescriereDotari generale: Pensiunea are 20 locuri în 10 camere, cu baie proprie, din care 7 camere duble matrimoniale cu baie proprie si 3 camere duble twin cu baie proprie (2 paturi în camera).
Pensiunea are o parcare proprie supravegheata, locuri de relaxare în curte,  foisor de lemn amenajat în curte, acces gratar.

Alte dotari: sala de conferinte, sala de protocol, salon mic dejun, bucatarie spatioasa, complet dotata (frigidere, microunde, vase, aragaz, ect.), loc de joaca pentru copii, minibar (numai la cerere), acces la internet (wireless).

Dotari camere: Camerele sunt dotate cu tv color, tv cablu, încalzire centrala.

Servicii masa: se acorda in restaurantul ''Casa Telegdy'' in sistem fisa cont, la solicitare.

Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti): Copiii cu varsta 0 - 9.99 ani copiii beneficiaza de reducere de 50 %.


ATRAC?II TURISTICE: Rezervatia naturala Canionul de sare (Sóhát) se afla în apropiere de Praid si consta dintr-un canion creat de apele râului Corund. Canionul este încadrat de versanti abrupti si adaposteste specii vegetale adaptate solului cu salinitate ridicata.
?trandul - Baza de agrement/ tratament se afla în apropierea intrarii în mina de sare, la aproximativ 200 m, oferind 2 bazine exterioare (pentru adulti si copii) cu apa sarata, dotate cu vestiare, dusuri, locuri pentru plaja, bar si fast-food cu terasa de vara. Strandul Praid cu suprafata de 1200 mp se alimenteaza cu apa sarata dintr-un put cu o adâncime de 1200 m. În cladirea strandului 28 de vani cu apa încalzita cu efect calmant, asteapta clientii în perioada 1 iunie-15 octombrie pentru cure de 10-14 zile.
Ruinele cetatii RABSONNÉ (6 km de la Praid): Aflata la 13 km de centrul Praidului, pe drumul spre Gheorgheni, vechea cetate secuiasca impresioneaza turistii cu câteva ruine partial conservate, dar mai ales cu peisajul deosebit, dominat de paduri de foioase, care o înconjoara.

De la Praid:
Sovata- 6 km
Corund (ceramica populara)- 8 km
Odorheiu Secuiesc- 38 km 

Tratament (salina) se accepta pentru minim 5 nopti de cazare.


Localizare: in centrul localitatii.

DescriereDotari generale: 19 camere, parcare privata, loc de gratar, internet prin wireless, filigorie, loc de joaca special amenajat, gradina.

Dotari camere: baie proprie, televizor si minifrigider.

Servicii masa: Masa se acorda in restaurantul propriu sau restaurantul""Casa Telegdy"", categoria I, în sistem fisa cont.

Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti): pana la varsta de 5,99 ani cazarea este gratuita. Copiii cu varsta 6 - 9.99 ani copiii beneficiaza de reducere de 50 % la cazare.

Tratament: Consta in speleoterapie in Salina Praid, bai sarate la vana sau strand sarat (este necesara efectuarea unui consult medical la un cabinet de specialitate existent in Praid). Tratamentul este indicat pentru urmatoarele afectiuni: astm bronsic, bronsita cronica, rinita cronica, sinuzita cronica, emfizem pulmonar obstructiv, silicoza, infectii respiratorii repetate.

Posibilitati de agrement in zona:  vizita la Salina Praid - ski si sanius la Partia Alunis Sovata (25 km), Partia Bogdan (10 km), Partia Meteo (15 km), Partia Bucin (20 km) - vizita la Corund, renumit pentru obiectele mestesugaresti din lemn si ceramica - vizita la Sovata, Lacul Ursu - cina pescareasca la Pastravaria de la Campul Cetatii - excursie la dealul de Sare - excursie la ruinele cetatii Rabsonne - excursie la Castelul Lazarea,
Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Lacul Bicaz - excursie la Lacul Bezid, la biserica dintre ape si Muzeul Palariilor de paie din Criseni - vizita la Casa Memoriala Aprily Lajos si la Muzeul Satului - fitness, sauna si jacuzzi la Pensiunea PRAID - sauna, piscina si fitness la Hotel Alunis – Sovata.  

Tratament (salina) se accepta pentru minim 5 nopti de cazare.


Adresa: Praid, str. Principala Nr. 119b.
Localizare: La 400 m de salina Praid.

Descriere

Dotari generale: frigider in unitate, internet wireless, discoteca, parcare, gradina/curte, acces la bucatarie, foisor in curte, gratar/barbeque, livada, loc amenajat de joaca

Dotari camere: internet in camera, frigider in camera, aer conditionat, baie in camera, camera cu TV

Servicii masa: se acorda in restaurantul ''Casa Telegdy'' in sistem fisa cont, la solicitare

Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti): pana la varsta de 5,99 ani cazarea este gratuita. Copiii cu varsta 6 - 9.99 ani copiii beneficiaza de reducere de 50 % la cazare.

Se pot vizita urmatoarele locatii: Salina Praid, Canionul sarii, ceramica de Corund, Lacul Ursu la Sovata, Lacu Rosu, Cheile Bicazului, Satul scufundat - Bezid, Muzeul palariilor de paie din Criseni, Cetatea medievala din Sighisoara, Targu Mures, Odorheiu Secuiesc.

Tratament (salina) se accepta pentru minim 5 nopti de cazare.


Pensiunea Csatári este locul ideal si pentru evenimente organizate pentru grupuri mai mari. Putem oferi cazare pentru 53 de persoane, chiar si pentru un timp mai îndelungat.
Adresa: Praid nr. 1145, jud. Harghita

DescriereDotari generale: Nr. camere: 15 cu o capacitate totala de 48 locuri, turisti sa aleaga intre camere de doua, trei sau patru paturi, dotate cu baie cu dus.Pensiunea mai dispune si de o sala de mese si bucatarie bine dotata.

Dotari camere: camerele sunt dotate cu baie cu dus si televizor. 

Servicii masa: se acorda in restaurantul Csatari si ''Casa Telegdy'' in sistem fisa cont, la solicitare

Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti): Copiii cu varsta 0 - 5.99 ani copiii beneficiaza de reducere de 50 % la cazare.


Alte facilitati: Folosind gratarul si ceaunul din gradina oaspetii nostri pot sa pregateasca felurile cu savoarea mesei de casa sau specialitati culinare, care pot fi consumate la racoarea oferita de foisorul din gradina.

Agrement:
 Strandul cu apa sarata, salina din Praid, respectiv lacul balnear Ursu din Sovata sunt usor accesibile de la pensiunea noastrã. Autocarul salinei circula regulat, si are statia la 100 de metrii distantã de la pensiunea noastrã.

Tratament (salina) se accepta pentru minim 5 nopti de cazare.

Adresa: Praid, str. Principala Nr. 1169.
Localizare: La 40 m de salina Praid.

Descriere

Dotari generale: Gradina, TV, parcare, baie, frigider, minibar, bucatarie, loc de joaca.

Dotari camere: TV, baie cu dus -o baie la 1, 2 camere. Camere cu 2 locuri si paturi suplimentare.

Servicii masa: se acorda in restaurantul ''Casa Telegdy'' in sistem fisa cont, la solicitare (20 lei/zi - mic dejun; 40 lei/zi - demipensiune; 60 lei/zi - pensiune completa - pentru anul 2013 si 75 lei/zi - pentru anul 2014).

Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti):Copiii cu varsta 0 - 9.99 ani copiii beneficiaza de reducere de 50 % din cazare.

Se pot vizita urmatoarele locatii: Salina Praid, Canionul sarii, ceramica de Corund, Lacul Ursu la Sovata, Lacu Rosu, Cheile Bicazului, Satul scufundat - Bezid, Muzeul palariilor de paie din Criseni, Cetatea medievala din Sighisoara, Targu Mures, Odorheiu Secuiesc.

Pentru tratament (salina) se pot achizitionat sejururi de minim 5 nopti.


Hoteluri partenere

  • Cabana Cumpana Cabana Cumpana
  • Cabana Capra Cabana Capra
  • Hotel Posada Vidraru Hotel Posada Vidraru
  • Hotel Posada Curtea de Arges Hotel Posada Curtea de Arges
  •  Hotel Star Pitesti Hotel Star Pitesti
  • Hotel Escalade Poiana Brasov Hotel Escalade

Companii aeriene partenere

Rezervari bilete avion Air Berlin Rezervari bilete avion Air France Rezervari bilete avion Alitalia Rezervari bilete avion Austrian Rezervari bilete avion British Airways Rezervari bilete avion Czech Airlines Rezervari bilete avion Fly Dubai Rezervari bilete avion KLM Rezervari bilete avion Blue Air Rezervari bilete avion LOT Polish Airlines Rezervari bilete avion Lufthansa Rezervari bilete avion Olympic Rezervari bilete avion Swiss Rezervari bilete avion TAP Portugal Rezervari bilete avion Tarom Rezervari bilete avion Turkish Airlines Rezervari bilete avion Wizz Air

Agenţia Turism Posada Curtea de Argeş

Adresa: B-dul Basarabilor, Nr. 27-29, Curtea de Argeş, Jud. Argeş, C.P. 115300, Romania

© 2017 Agenţia Turism Posada Curtea de Argeş. All Rights Reserved. Developed by DECSmedia

Search