Brevet de turism

Nr. 7831

detalii...

S. C. Posada S.A. are numarul de inregistrare 19802 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Protectia consumatorilor ANPC
www.anpc.gov.ro

Agenţie membra:

membru fptr

Delta Dunarii

Un tinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) si ihtiologica (reprezentata de cc 100 de specii, din care amintim heringul de Dunare si sturionii, de la care se obtine pretiosul caviar).

Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, acoperind o suprafata de 2.681 km2. In 1990 UNESCO a inclus Delta Dunarii, cea mai noua forma de relief din Romania, ferita de "progresul industrializarii", printre rezervatiile biosferei.

Populatia Deltei are un mod de viata neschimbat de secole. Implantarea umana discreta a permis supravietuirea uimitoarelor ecosisteme din Delta. Intinderea mare a apei explica numarul mic al locuitorilor (in jur de 22000 de locuitori), cu toate ca sporul natural este mult peste media tarii (7-8‰). Mobilitatea teritoriala cunoaste deplasari definitive si deplasari temporare pentru lucru, studii etc.

Populatia Deltei este grupata in 15 localitati rurale si doua orase: Tulcea si Sulina.
Tulcea: poarta de intrare in Delta, oras cu putin sub 100 000 de locuitori, construit pe locul asezarii geto-dace Aegyssus, datat acum 2 600 de ani, mentionat cu actualul nume in1595 pe harta lui Paolo Giorgici. Este un oras cu functie navala, industriala si turistica.
Sulina: cel mai estic oras al tarii, situate la gura bratului Sulina, orasul romanesc cu cea mai mica altitudine (3.5m), port de intrare a vaselor maritime pe Dunare.

Pescuitul reprezinta o constanta a activitatii umane din regiune, participand cu ¾ din productia interna de peste. Domnul profesor universitar, Ion Sarbu, in "Geografia Fizica", precizeaza ca "un hectar de trestie da atata celuloza cat dau 10ha de molid". Rezulta ca reexploatarea stufului si papurei constituie o alta ramura a activitatii umane.
Pe unele grinduri se practica cultura plantelor, pe altele exista izlazuri pentru cresterea animalelor.
Navigatia pe brate si trasportul pe canale este o alta preocupare a localnicilor.

Caleidoscop al unor peisaje mereu inedited, paradisul pasarilor si trestiilor, al puzderiilor de pesti - Delta Dunarii este o regiune de mare frumusete turistica si de un real interes stiintific. Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se afla pe locul 5 intre zonele umede ale Terrei sip e locul 2 in Europa, dar ca importanta ecologica este a 3-a din lume.

Pentru caracteristicile sale morfohidrografice specifice, cat si pentru diversitatea si originalitatea florei si a faunei, in perimetrul Rezervatiei au fost constituite rezervatii naturale strict protejate ce insumeaza 9% din teritoriu, in numar de 16:
- Rosca - Buhaiana - Hrecisca - rezervatie faunistica de 15.400ha in jurul lacului Matrita intre grindurile Letea si Chilia. Aici se cuibareste cea mai mare colonie de pelicani din Europa, colonie de egrete, lopatari si starci galbeni;
- Perisor - Zatoane - rezervatie faunistica de 14.200ha, in estul lacului Dranov la sud de Sf. Gheorghe. Aici cuibaresc cele mai multe lebede, pelicanul cret, etc.
- Periteasca - Leahova - rezervatie faunistica de 3.900ha situate in complexul lagunar Razim - Sinoe, pe grinduri nisipoase, cea mai populata regiune cu pasari de coasta;
- Padurea Caraorman - rezervatie forestiera pe grindul Caraorman - asemanatoare cu Letea;
-  alte rezervatii: Popina - rezervatie faunistica, Uzlina - rezervatie faunistica, Grindul Lupilor - rezervatie faunistica, etc.

Avand in vedere cele expuse, se pot face numeroase trasee turistice in functie de timpul disponibil, obiective urmarite si preocuparile grupului sau turistului (Se pot solicita trasee de 1, 2, 3…..zile, de la Vasilica).
Desi au aparut numeroase amenajari turistice si posibilitati pentru deplasare, Delta Dunarii reprezinta un potential turistic si economic de o deosebita valoare, ce asteapta sa fie valorificat in toate valentele sale.

Sosita la Patlageanca cu 6400m³/s (in medie), Dunarea se bifurca in doua brate, Chilia la N si Tulcea la sud, brat ce la Ceatalul Ismail se despleteste in Sulina si Sf. Gheorghe.
Bratul Chilia, cel mai septentrional, formeaza granita cu Ucraina, transporta 60% din apele si aluviunile Dunarii, avand un curs sinuos pe o lungime de 104 Km². De-a lungul sau se insiruie asezarile: Palazu, Pardina, Chilia Veche, Periprava.
Bratul Sulina situate in mijlocul Deltei, are un curs rectiliniu, canalizat permanent dragat si intretinut pentru navigatia vaselor maritime (pescaj minim 7m). Are o lungime de 71 Km si transporta 18% din volumul de apa al Dunarii. De-a lungul sau se insira localitatile: Ilganii de Sus, Maliuc, Gorgova, Crisan, Vulturu, Partisani, Sulina.
Bratul Sf. Gheorghe cel mai meridional, orientat spre sud-est, are un curs sinuos desfasurat pe112 Km si transporta 22% din debit. La varsare formeaza insulele Sacalin considerate un inceput de delta secundara.
Sectionarea unor meandre in ultimul timp a micsorat a micsorat lungimea cursului navigabil.
De-a lungul sau se insira asezarile: Nufaru, Mahmudia, Uzlina, Sf. Gheorghe.

Delta este strabatuta de o multime de canale, garle, rezultate prin regularizarea cursurilor, mlastini si mai ales lacuri: Merhei, Gorgova, Rosu, Lumina, etc.

 

Complexul Cormoran 3* ofera o gama larga de servicii, atat celor mai impatimiti pescari cat si celor care vin doar sa gaseasca o oaza de liniste.

Adresa: Comuna Murghiol, sat Uzlina
Localizare: sat Uzlina.

Descriere

Dotari generale: 34 camere dbl si 2 garsoniere cu jacuzzi la hotel, 10 Vile tip A 3* compuse din 4 camere duble cu canapea extensibila, 5 Vile tip B 3* compuse din cate 2 apartamente - fiecare apartament cu 2 dormitoare, 2 camere de zi cu cate 2 canapele, 2 grupuri sanitare, baruri, restaurante, sali de conferinta, centru internet, sala fitness, salon mic dejun, piscina, terenuri de sport (tenis, baschet, volei), centru de echitatie, biliard, tenis de masa, sauna, baza nautica proprie (salupe 2 - 50 locuri, salupe rapide - motoare de la 50/225 CP, barci cu motor 15 CP, barci cu vasle).
 
Dotari camere: la hotel- aer conditionat, dus/wc propriu, telefon international, Tv satelit; la vile - grup sanitar propriu, aer conditionat, Tv satelit.
 
Servicii masa: mic dejun bufet inclus.
 
Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti): copiii cu varsta cuprinsa intre 0-5,99 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si mic dejun, fara pat suplimentar; copiii cu varsta cuprinsa intre 6-11,99 ani beneficiaza de reducere 50% din tariful de adult in camera tripla cu mic dejun (pat suplimentar si mic dejun).
  
Alte facilitati: excursii in Delta sau transfer cu salupa rapida (minim 2 persoane), servicii ce se achita la receptia hotelului.
 
Activitati sportiv -recreative
- 2 terenuri multifunctionale : tenis de camp, volei, baschet, handbal.
- Biciclete de teren pentru plimbari in interiorul si exterio rulo Complexului Cormoran.
- Spatiu de joaca pentru copii.
- Masa de ping-pong.
- Masa de biliard.
- Sauna.
- Spatiu pentru barbecue.
- Piscina in aer liber.
- Echitatie ( 6 cai ).
- Ambarcatiuni de diferite tipuri.
- Ski nautic.

La aceste preturi se adauga si taxa de transfer:

-Murighiol - Uzlina - Murighiol - 60 lei/persoana (transfer cu barca - minim 2 persoane)

-Murighiol - Uzlina - Murighiol - 85 lei/persoana (transfer cu salupa rapida - minim 2 persoane)

-Murighiol - Uzlina - Murighiol - 115 lei/persoana (transfer cu salupa rapida in cursul noptii)

Bagajele acceptate in pret transfer - 25 kg/pers iar cantitatea suplimentara se taxeaza cu 2 lei/kg.

Preturile nu includ taxa locala de 5% din tariful de cazare/sejur si taxa ARBDD (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii) in valoare de 5 lei/zi/persoane, taxe ce se achita la receptia hotelului.

 

 

Adresa:  localitatea Baltenii de Sus, comuna Bestepe.
Localizare: intr-o zona linistita, la 2 km de soseaua Tulcea-Mahmudia.

Descriere

Dotari generale: 17 camere, restaurant, parcare proprie, loc de joaca pentru copii, internet, bar, terasa, foisor rustic, ponton de acostare.

Dotari camere: aer conditionat, TV, minibar, seif, baie cu dus, internet, uscator de par, telefon, miniterasa/balcon la 15 camere, radio, plasa insecte. Camere Doubling - 2 camere duble twin cu bai separate si hol comun (capacitate 4 persoane).

Facilitati masa: micul dejun in sistem bufet/variante de meniu, pranzul si cina a la carte.

Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti): copiii cu varsta cuprinsa intre 0-6,99 ani beneficiaza de gratuitate la cazare fara pat suplimentar insa cei cu varsta cuprinsa intre 5-6,99 ani achita 50% din valoarea micului dejun - 8,50 lei/persoana/zi (la care se adauga comisionul agentiei) pentru micul dejun; copiii cu varsta cuprinsa intre 7-13,99 ani achita pat suplimentar cu mic dejun inclus la tariful de 65 lei/persoana/zi.

Alte facilitati: acces la internet, piscina pentru adulti si copii, teren de volei, tenis de masa, sezlong-uri, poney, leagan si foisor rustic pe Dunare, loc de joaca pentru copii si miniplaja.

Contra-cost: excursii pe Dunare cu ambarcatiuni proprii cu motor, inchiriere articole pescuit, ski nautic, bird-watching, biciclete.

Check-in ora 14,00 si check-out ora 12, 00.

Taxa R.B.D.D. (intrare in Delta) se achita numerar la receptie.


 

Hoteluri partenere

  • Cabana Cumpana Cabana Cumpana
  • Cabana Capra Cabana Capra
  • Hotel Posada Vidraru Hotel Posada Vidraru
  • Hotel Posada Curtea de Arges Hotel Posada Curtea de Arges
  •  Hotel Star Pitesti Hotel Star Pitesti
  • Hotel Escalade Poiana Brasov Hotel Escalade

Companii aeriene partenere

Rezervari bilete avion Air Berlin Rezervari bilete avion Air France Rezervari bilete avion Alitalia Rezervari bilete avion Austrian Rezervari bilete avion British Airways Rezervari bilete avion Czech Airlines Rezervari bilete avion Fly Dubai Rezervari bilete avion KLM Rezervari bilete avion Blue Air Rezervari bilete avion LOT Polish Airlines Rezervari bilete avion Lufthansa Rezervari bilete avion Olympic Rezervari bilete avion Swiss Rezervari bilete avion TAP Portugal Rezervari bilete avion Tarom Rezervari bilete avion Turkish Airlines Rezervari bilete avion Wizz Air

Agenţia Turism Posada Curtea de Argeş

Adresa: B-dul Basarabilor, Nr. 27-29, Curtea de Argeş, Jud. Argeş, C.P. 115300, Romania

© 2017 Agenţia Turism Posada Curtea de Argeş. All Rights Reserved. Developed by DECSmedia

Search